• Home
  • Digitale giftcards steeds populairder
e-gift-cards-mobile

Digitale giftcards steeds populairder

Digitale giftcards zijn één van de meest populaire producten binnen loyalty campagnes. Een onderzoek naar de toenemende populariteit van giftcards onder consumenten toont aan hoe deze producten binnen loyalty campagnes een win-win situatie opleveren voor organisaties en consumenten.

Hierbij 3 redenen waarom digitale giftcards een waardevolle toevoeging zijn voor iedere loyalty campagne:

  • Flexibiliteit: slimme consumenten in combinatie met innovatie in retail land hebben het landschap van shoppen veranderd. Consumenten switchen continu van fysieke winkels naar winkelen via mobiele apparaten en verwachten dat dit probleemloos verloopt. Digitale giftcards spelen hier beter op in dan andere, fysieke, cadeaus.
  • Giftcards als cadeau: consumenten zullen loyaliteitsprogramma’s gebruiken om uitgaven te besparen. Digitale giftcards zijn dan een handige uitkomst. Zo kunnen deze digitale bonnen vaak op meerdere locaties worden ingewisseld en kunnen ze gemakkelijk cadeau worden gegeven aan iemand anders. Ook het bewaren van digitale giftcards is gemakkelijk, zo kunnen bonnen worden uitgeprint, opgeslagen op de telefoon of in de Mobile Wallet.
  • Verhoogde en verlengde merkinteractie: in het geval van een fysieke waardebon is de merkbeleving na verzilvering voorbij. Met digitale giftcards blijft het merk langer top-of-mind. Allereerst ontvangt de consument de bon via e-mail of applicatie, waarin branding van het merk aanwezig is. Doordat de consument de bon vervolgens opslaat, fungeert het als mini-billboard in de inbox of Mobile Wallet. Tot slot, wanneer de bon wordt verzilverd, wordt de consument herinnerd aan de betrokkenheid met het merk.

Uit een ander onderzoek van Blackhawk Network blijkt dat consumenten digitale giftcards ervaren als persoonlijk en snel: gemakkelijk te bestellen, makkelijk te personaliseren en snel leverbaar. Deze inzichten zijn, voor bedrijven die nadenken over inzet van digitale bonnen in hun loyaliteitsprogramma, handig om rekening mee te houden.

Meer weten over de mogelijkheden van digitale giftcards binnen uw loyalty campagne? Neem dan contact op met Toon van Gastel.

Meer nieuws van Touch!