bannerima

Verslag IMA Europe Members Meeting

Sinds 2013 is Touch actief lid van de Incentive Marketing Association (IMA). Het belangrijkste doel van de aangesloten organisaties is het delen van best practices, kennis en inzichten op het gebied van Loyalty & Incentive Marketing.

Op 8 december vond de conferentie plaats in het prachtige Opera van Gent. Tijdens deze dag werden onder andere Loyalty & Incentive cases en inzichten gepresenteerd door de Global Savings Group en het Ierse incentive marketing bedrijf Allgo. Daarnaast was er voldoende ruimte voor onderlinge kennismaking onder de ruim 50 aanwezigen, die over kwamen vanuit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

ghent-2016

Het programma
De middag begon met een rondleiding door het historische operagebouw, waarna IMA voorzitter Gunther Everaert de gasten welkom heette. Andreas Fruth van de Global Savings Group trapte af met een presentatie over zijn wereldwijd opererende Online Couponing & Deals bedrijf, bekend van Kortingscode.nl. Hij gaf antwoord op de vraag wat de Incentive Marketing industrie kan leren van een online couponing bedrijf.

Vervolgens presenteerde Gary Purcell van Allgo het bekroonde medewerker programma van Irish Distillers: Barrelmen Rewards. Voor dit programma heeft het Ierse incentive marketing bedrijf een Incentive & Motivation Award ontvangen.

Brexit panel discussie
Na een korte pauze was het tijd voor de Brexit panel discussie, waarin de volgende vraag ter discussie werd gesteld: Hoe beïnvloedt de Brexit de cross-border business voor zowel UK als niet-UK gevestigde incentive marketing bedrijven? Uiteraard was er voor het publiek ook ruimte om vragen te stellen aan het panel.

Het formele deel van de middag werd afgesloten met een presentatie over de invloed van kleur en technologie op het aantrekken van de juiste medewerkers. Deze innovatieve theorieën werden gepresenteerd door Color Passport Group, een bedrijf dat professionals en teams nieuwe inzichten biedt over de mogelijkheden van kleur in zowel de zakelijke als particuliere markt.

Borrel in Groot Vleeshuis
Voor het tweede deel van het programma verplaatste de groep zich naar het Groot Vleeshuis. Hier konden alle aanwezigen netwerken onder het genot van lokale hapjes en drankjes, gesponsord door Touch en SwingGroup (BE).

Kon je niet aanwezig zijn in Gent, maar ben je wel benieuwd naar de presentaties die gegeven zijn? Je kunt ze hier allemaal bekijken.

Het volgende IMA evenement zal plaatsvinden op 22 maart in Dublin. Heb je interesse om deel te nemen aan dit evenement? Kijk dan op www.imaeurope.com/events. Hier vind je ook de evenementenkalender voor 2017.

Meer nieuws van Touch!